Зачестени и повторувачки респираторни инфекции кај пациенти со Дијабетес мелитус.

Во принцип, заразните (инфективните) заболувања се почести и/или  посериозни кај пациенти со дијабетес мелитус, што потенцијално ја зголемува нивната морбиморталност (смртност). Поголемата зачестеност на инфекции кај пациенти со дијабетес е

Дознај повеќе »