Алое Вера

Редовниот внес на гелот од Алое Вера како додаток во исхраната:

  • ја помага, олеснува и подобрува дигестијата на храна, го смирува гастритисот и проблемите со киселини во желудникот. Помага во третманот на воспаленија предизвикани од страна на бактерии (Хеликобактер Пилори и други) и помага во обнова на желудочната обвивка;
  • смирува воспаленија и иритации на тенкото и дебелото црево;
  • спречува заддршка на патогени микроорганизми (како бактерии, вируси, паразити или габи, предизвикувачи на болести) во дигестивниот или уринарниот систем (урината). гелот има благо лаксативно дејство, ја стимулира перисталтиката и го помага празнењето на цревата (спречува опстипацијата-запек),
  • го смирува и јакне имуниот систем и ги смирува воспалителните процеси – особено се препорачува кај лица кои страдаат од астма и други белодробни заболувања;
  • помага за детоксикација на црниот дроб и ја стимулира секрецијата на жолчка;
  • помага во превенцијата од малигни заболувања и помага за надминување на тегобите при хемотерапијата;
  • подобра регулација на холестеролот и мастите во крвта;
  • подобра регулација на шеќерот кај лица кои имаат дијабетес;
  • ги намалува болките во зглобовите и коските (при состојби како артритис и остеоартритис);
  • помага и при други нарушувања на метаболизмот.

Напишете коментар