Билбери

BIONATURAL BILBERRY EXTRACT е додаток во исхраната кој содржи концетриран екстракт од дива боровинка. Здравствените придобивки на дивите боровинки доаѓаат од високата концентрација на специфични антиоксиданти, антоцијанини, кои придонесуваат за одржување на нормални вредности на шеќерот во крвта. Екстрактот од дива боровинка помага во намалување и регулирање на вредностите на гликоза кај лицата со дијабетес и во превенција на компликациите предизвикани од нерегулираните нивоа на шеќер, односно помага да се спречат оштетувањата на крвните садови, оштетувања на очите (очниот нерв, ретината или макулата на окото), оштетувања на нервите (невропатија), на бубрезите (нефропатија) и други органи, а помага и во регулација на маснотиите во крвта.

Со превенција на оштетувањата на крвните садови вие ќе ја спречите и појавата на висок крвен притисок, атеросклероза, тромбоза и други сериозни кардиоваскуларни состојби.

Напишете коментар