ЗОШТО Е ВАЖНА ЦЕЛОСНАТА И ЕФИКАСНА ДЕТОКСИКАЦИЈА НА ЦРНИОТ ДРОБ И ЦЕЛИОТ ОРГАНИЗМОТ

Нашето тело секојдневно е изложено на многу токсични материи. Без разлика дали токсините ги внесуваме од надвор, преку воздухот, водата а најмногу преку храната, или токсините кои се создаваат како дел од одредени метаболни процеси (како последица на вишок на отпадни метаболни материи или недостатокот на одредени нутриенти) важно е да знаеме дека тие сериозно можат да го нарушат нашето здравје. Го менуваат составот на крвта, ја нарушуваат кисело-базната рамнотежа и ја отежнуваат работата на скоро сите органи во телото.

Црниот дроб е главниот орган задолжен за метаболизирање на токсините во телото. Кога тој не може да постигне во својата работа, како последица на преголемата концентрација на токсини, тој не може ефикасно да ги регулира и транспортира мастите и доаѓа до таложење на масти , триглицериди на неговата површина – стеатоза или состојба позната како замастување на црниот дроб. При оваа состојба, бидејки црниот дроб не може ефикасно да ги разградува и елиминира токсините од телото, како еден вид на одбрамбен механизам, организмот ги транспортира токсините што подалеку од активната циркулација, а тоа значи или во коскената срцевина или во масното-адипозно ткиво, што во прва мера значи масни наслаги на телото, но и мозокот (кој како ткиво доминантно е составен од масти)!!!

Детоксикацијата на организмот започнува со промена на прехрамбените навики, елиминацијата на токсини од храната, онолку колку што можеме, што значи редукција на висококалоричната храна полна со масти и шеќери, редукција на процесирана храна а што поголем внес на чиста органска храна, пред се овошје и зеленчук. Овошјето и зеленчукот содржат многу витамини, минерали, антиоксиданси и ензими кои можат да помогнат во алкализација и своевидно чистење на клетките и ткивата и секако помагаат во првата фаза на детоксикациски процеси во црниот дроб, при која доаѓа до делумно резложување или упростување на токсините. Тие исто така помагаат за подобра секреција на жолчка преку која ги исфрламе токсините од телото, но сепак не можат да ги врзат токсините и да го загарантираат нивното елиминирање. Тука може да ни помогне екстрактот од комбуха! Високите концентрации на глукуронска киселина  во составот на екстрактот од комбуха овозможуваат сигурно и ефикасно врзување на токсините (како тешки метали, пестициди, конзерванси како и хемикалии од лековите) и преку жолчната нивно исфрлање од организмот. Со редовен внес на екстрактот од комбуха, како додаток на исхраната, вие ќе спречите да дојде до замастување и нарушување на работата на црниот дроб и покрај сите токсини кои секојдневно ги внесувате во организмот (да потсетиме – токсини од воздухот, водата, храната и алкохолот или терапијата со лекови). Доколку пак веќе страдате од нарушена работа на црниот дроб, тогаш не губете време, екстрактот од комбуха е единственото решение со које за само неколку дена ќе почувствувате зголемување на енергијата и активирање на метаболизмот, знаци на зголемена ефикасност на работата на црниот дроб. Со редовна примена на екстрактот од комбуха само за неколку месеци вие ќе можете целосно и ефикасно да го исчистите црниот дроб и телото од сите токсини, да ја вратите енергијата и здравјето.

Напишете коментар