Комбуха

Екстрактот од комбуха содржи специфична комбинација на киселини, како глуконска, глукуронска, цитрична и други киселини, како и природни шеќери, минерали и витамини и други биоактивни молекули.

Глукуронската киселина од екстрактот од комбуха е еден од најголемите чистачи на црниот дроб, бидејки таа има способност да се врзе со хормони, токсини и супстанци од лековите во црниот дроб и со тоа да го овозможи нивниот транспорт надвор од организмот, што значи дека прави неверојатна детоксикација на телото.

Глукуронската киселина е продукт на ферментација на гликозата и во процесот на глукоронидација кој е дел од детоксикациските фази на црниот дроб таа се врзува за лековите, токсини од средината, билирубинот, вишокот на хормони кои треба да се разградат, отпадни продукти на масните киселини и жолчни соли и овозможува нивна екскреција преку жолчната течност и елиминација на овие токсини преку цревата, надвор од организмот. Она што е важно да се истакне е дека овде станува збор за концентриран екстракт од комбуха, што значи многу , многу пати поголема концентрација на важните нутриенти, а посебно глукуронската киселина во споредба со самиот чај или напиток од комбуха кој им е познат на граѓаните!

  • Редовниот внес на екстрактот од комбуха овозможува ефикасна детоксикација на организмот и прочистување на крвта од сите токсини (лекови, тешки метали, конзерванси, алкохол и др.)
  • Ја подобрува регулација на метаболизмот на масти, (намалување на нивоата на триглицериди и холестерол)
  • Ја подобрува регулацијата на шеќерот
  • Овозможува активација на метаболизмот и зголемување на енергијата
  • Го намалува штетното дејство на хормоните (естрогенот)
  • Помага да се зајакне и имуниот систем;
  • Помага да се намалат негативните ефекти при хемотерапијата;

Напишете коментар