МОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА БОЛКИТЕ ВО КОЛЕНАТА

Моето име е Мира, имам 65 години и сум пензионер. Болките во колената ме мачат веќе скоро 10 години. Почнаа пополека, само кога ќе ги заморам колената, но последните 2-3 години болките станаа толку силни, што секое утро се плашев да станам од креветот и да го започнам денот. И најмалите движења низ домот ми претставуваа проблем, а не дај боже да требаше да појдам до продавница и да се движам по скалите. Тоа беа невидени болки, до солзи. Што се не пробав… од одење на бањи, физикални терапии, разни креми мачкав, пиев суплементи, ништо не помагаше, болката не поминуваше. Докторите беа директни во одговорите дека не постои лек за оштетувањата на рскавиците во моите колена, а мене секој нареден ден како да ми беше потежок од предходниот, се плашев од помислата дека отоците, болките и неможноста да се движам ќе бидат моето секојдневие до крајот на животот.

Тогаш случајно на телевизија ја видов рекламата за Хеликс Колаген и си реков немам што да изгубам, освен болката. Што се не сум пробала, ќе го пробам и ова. Започнав да го користам и првото изненадување беше кога во рок од само една недела отоците видно ми се намалија. Упорно продолжив да го користам и веќе после 10тиот ден почнав да чувствувам намалување на болките и поголема сила во колената. Редовно го користам препаратот Хеликс Колаген и сум пресреќна. Болката  и отоците исчезнаа а силата во колената ми се врати назад. Активно си ги извршувам сите домашни обврски, пазарувам и можам да го чувам внучето. Навистина сум пресреќна.

М.С од Скопје

ХЕЛИКС КОЛАГЕН препаратот помага да се обнови колагенот во рскавицата, лигаментите и другите сврзни ткива секаде во организмот.  Колагенот помага да се спречи и појавата на остеоартрит, остеоппороза и да се превенираат скршеници на коските. Научни студии покажуваат дека внесувањето на колаген ги намалува отоците и болките дури и кај пациентите со ревматоиден артритис! Во секоја препорачана дневна доза вие имате можност да внесете: дури 10г на колаген, основен протеин за обнова на рскавицата; 500 мг хондроитин, протеин кој е неопходен за функција на зглобовите; 50 мг протеински комплекс од полжав (со алантоин, кој помага за регенерација на клетките на рскавицата и зглобот); 150 мг бромелаин (ензим од ананас) кој помага да се разгради метаболниот отпад кој доведува до укоченост и намалена функција на зглобовите; Дополнително препаратот содржи хијалуронска киселина, антивоспалителни билни екстракти, магнезиум, Цинк, Манган, витамин Б2, Е и Ц за севкупно дејство на регенерација на рскавицата. Затоа направете го вистинскиот избор – ХЕЛИКС Колаген. Нарачајте овде на ФБ, на 02/55 11 644, или купете ги во продажниот центар на ЕДШОП спроти Сити Мол (Манапо бр 2).

Напишете коментар