Helix Complex

Единственото дејство на препаратот ХЕЛИКС Комплекс  се должи на уникатната патентирана, протеинска формула НУТРИЛЕКС составена од секрет од полжав (молоскум кој го содржи протеинот Алантоинот), за кој науката потврдува дека го овозможува процесот на регенерација на зглобовите (благодарение на овој протеин се обезбедува ефикасен транспорт на нутриенти директно на оштетеното место и миграција на здрави клетки со кои се овозможува обнова на оштетеното ткиво). Ова е од витално значење во аваскуларната рскавица во која бидејки нема крвни садови, неможат преку капиларите брзо и лесно да стигнат потребните нутриенти.  Дополнително, комбинацијата на екстракти од куркума и темјан (Босвелија) нуди силна антиинфламаторни заштита, дејство кое ги смирува воспаленијата во зглобовите,  намалувајки ги отокот и болките.

Производот е наменет за сите кои страдаат од остео или ревматоиден артритис или имаат било какви повреди или дегенеративни промени на коските и зглобовите  само со помош на капсулите ХЕЛИКС Комплекс можат да ги спречат болките и воспаленијата и да овозможат постепено обновување на оштетените зглобови и враќање на нивната функција. Иако состојбите на ишијас, спондилоза и дискуспатија имаат различна патологија и таму болките се јавуваат од воспаленијата предивикани од притеснување на нерв (а не оштетувања на рскавицата, лигаментите, недостаток на структурни протеини или хијалуронска киселина) и кај овие состојби користењето на овој препарат треба да помогне барем во смирување на воспалението и болката.

Кои се главните карактеристики и предности на HELIX Complex (кратко, најважно објаснување како за презентации)!

  • Секретот од полжав со алантоин за подмачкување, регенерацијата и обнова на рскавицата и оштетеното ткиво во зглобовите;
  • Куркума и босвелија (темјан) се најсилните антиинфламаторни компоненти за смирување на воспаленијата, отокот и болката во зглобовите;
  • Отсега збогатен со колаген, глукозамин и хијалуронска киселина! (Колагенот е основниот структурен протеин за изградба и обнова на рскавицата, додека глукозаминот и хијалуронската киселина се неопходни за подмачкување на елементите во зглобовите и отпорност на рскавицата од механички притисок и удари); /тој е најновиот производ од линијата на производи ХЕЛИКС, од фабриката GUSTO PHARMA од Шпанија и претставува унапредена верзија на производот Хеликс Оригинал, производ со докажано дејство и стотици илјади задоволни корисници ширум светот. (идентичниот состав од Хеликс Оригинал само збогатен со Глукозамин Сулфат и многу поголема количина Хијалуронска киселина)
  • 100% природно аналгетско дејство, без кортикостероиди! (благодарение на тоа препаратот може да се употребува долгорочно!)

Напишете коментар