Што е Инфламацијата и како се редуцира?

Инфламацијата (воспаление), од латински: inflammatio е дел од сложениот биолошки одговор на ткивата на телото на штетни стимули и агенси, како што се патогени микроорганизми, оштетени клетки или надразнувачи и е заштитен…

Continue Reading Што е Инфламацијата и како се редуцира?

Антоцијанините во Билбери Екстрактот и нивната анти – патогена и физиолошка функција

Боровинката е суперхрана која изобилува со полифеноли, флавоноиди и антоцијанини – антиоксидативни молекули кои се први во редот за борба против слободните радикали. Можноста на овие молекули да го инхибираат…

Continue Reading Антоцијанините во Билбери Екстрактот и нивната анти – патогена и физиолошка функција

Антимикробна активност на екстрактот од Алое Вера

Инфектолошките заболувања, предизвикани од живи организми невидливи со голо око, се една од главните причини за смртност во светот. Прекумерното користење на вештачки антибиотици, доведува до мутација на микроорганизмите, кои…

Continue Reading Антимикробна активност на екстрактот од Алое Вера

Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина?

Денес ви помагаме да дознаете 1.  Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина? 2. Дали конзумирате расипано масло? 3. Нутритивни и здравствени придобивки на…

Continue Reading Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина?

Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје?

1.Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје? 2. Дали сте свесни за присуството на арсен во храната? 3. Кои се нутритивните и здравствени придобивки на магдоносот? Дали ксеноестрогените влијаат на вашето…

Continue Reading Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје?

Совети за исхрана за силна и здрава коса, како да ја подобрите дигестијата на храната, нутривни и здравствени придобивки на доматите.

Денес ви помагаме да дознаете 1.  Совети за исхрана за силна и здрава коса! 2. Како да ја подобрите дигестијата на храната? 3. Нутритивни и здравствени придобивки на доматите? Совети…

Continue Reading Совети за исхрана за силна и здрава коса, како да ја подобрите дигестијата на храната, нутривни и здравствени придобивки на доматите.