КАКО ДА ЈА ОДРЖУВАМЕ КОЖАТА ЗДРАВА, НЕГУВАНА И БЕЗ БРЧКИ?

Секоја жена сака здрава, негувана и мазна кожа без брчки. Сувиот и безживотен изглед на кожата, нејзиното опуштање и појавата на брчки се нормална последица на стареењето на организмот и …

Continue Reading КАКО ДА ЈА ОДРЖУВАМЕ КОЖАТА ЗДРАВА, НЕГУВАНА И БЕЗ БРЧКИ?

ВАШАТА КОЖА БАРА ЗАШТИТА И ИСХРАНА, ДАЛИ ВАШАТА КРЕМА ТОА ГО ОБЕЗБЕДУВА?

Колку се грижите за здравјето и изгледот на кожата? Дали сте од оние кои забораваат на неа, необрнувајки многу внимание за овој „неважен“ орган, или пак се ужанувате при појавата…

Continue Reading ВАШАТА КОЖА БАРА ЗАШТИТА И ИСХРАНА, ДАЛИ ВАШАТА КРЕМА ТОА ГО ОБЕЗБЕДУВА?

МАСЛОТО ОД СМОЛАТА МАСТИХА – НАЈДОБРИОТ ПРИРОДЕН ЛЕК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО КОЖАТА И СТОМАКОТ

Дали сте слушнале за смолата која се добива од дрвото мастиха (или мастик)? Станува збор за специфично дрво, кое расте како ендемски вид само на островот Киос во Грција. Смолата…

Continue Reading МАСЛОТО ОД СМОЛАТА МАСТИХА – НАЈДОБРИОТ ПРИРОДЕН ЛЕК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО КОЖАТА И СТОМАКОТ

МОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА БОЛКИТЕ ВО КОЛЕНАТА

Моето име е Мира, имам 65 години и сум пензионер. Болките во колената ме мачат веќе скоро 10 години. Почнаа пополека, само кога ќе ги заморам колената, но последните 2-3…

Continue Reading МОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА БОЛКИТЕ ВО КОЛЕНАТА

ДАЛИ ВНЕСОТ НА ОБИЧЕН ЖЕЛАТИН МОЖЕ ДА ГИ ЗАДОВОЛИ ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗМОТ ЗА КОЛАГЕН?

Неодамна ме сретна една комшика пред влезот и побрза да се пофали дека и таа пие колаген за проблемите со коленото. Слушала на телевизија дека е важен и дека ќе…

Continue Reading ДАЛИ ВНЕСОТ НА ОБИЧЕН ЖЕЛАТИН МОЖЕ ДА ГИ ЗАДОВОЛИ ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗМОТ ЗА КОЛАГЕН?

СЕ ЧУВСТВУВАТЕ УМОРНИ, БЕЗ ЕНЕРГИЈА СО ДИСБАЛАНС НА ШЕЌЕРИТЕ И МАСТИТЕ – ПРИЧИНИТЕ ПОБАРАЈТЕ ГИ ВО ЦРНИОТ ДРОБ

Дали постојано се чувствувате заморени, без енергија, со успорен метаболизам? Имате проблем со регулирање на тежината и хронични дисбаланси на мастите, шеќерот  или хормоните во крвта? Сите овие симптоми јасно…

Continue Reading СЕ ЧУВСТВУВАТЕ УМОРНИ, БЕЗ ЕНЕРГИЈА СО ДИСБАЛАНС НА ШЕЌЕРИТЕ И МАСТИТЕ – ПРИЧИНИТЕ ПОБАРАЈТЕ ГИ ВО ЦРНИОТ ДРОБ