Зачестени и повторувачки респираторни инфекции кај пациенти со Дијабетес мелитус.

Во принцип, заразните (инфективните) заболувања се почести и/или  посериозни кај пациенти со дијабетес мелитус, што потенцијално ја зголемува нивната морбиморталност (смртност). Поголемата зачестеност на инфекции кај пациенти со дијабетес е предизвикана од хипергликемичната средина, која ја фаворизира…

Continue Reading Зачестени и повторувачки респираторни инфекции кај пациенти со Дијабетес мелитус.

Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина?

Денес ви помагаме да дознаете 1.  Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина? 2. Дали конзумирате расипано масло? 3. Нутритивни и здравствени придобивки на…

Continue Reading Дали видот на бактериите во вашите црева се виновни за тешкото губање тежина?

Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје?

1.Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје? 2. Дали сте свесни за присуството на арсен во храната? 3. Кои се нутритивните и здравствени придобивки на магдоносот? Дали ксеноестрогените влијаат на вашето…

Continue Reading Дали ксеноестрогените влијаат на вашето здравје?

Совети за исхрана за силна и здрава коса, како да ја подобрите дигестијата на храната, нутривни и здравствени придобивки на доматите.

Денес ви помагаме да дознаете 1.  Совети за исхрана за силна и здрава коса! 2. Како да ја подобрите дигестијата на храната? 3. Нутритивни и здравствени придобивки на доматите? Совети…

Continue Reading Совети за исхрана за силна и здрава коса, како да ја подобрите дигестијата на храната, нутривни и здравствени придобивки на доматите.

КАКО ДА ЈА ОДРЖУВАМЕ КОЖАТА ЗДРАВА, НЕГУВАНА И БЕЗ БРЧКИ?

Секоја жена сака здрава, негувана и мазна кожа без брчки. Сувиот и безживотен изглед на кожата, нејзиното опуштање и појавата на брчки се нормална последица на стареењето на организмот и …

Continue Reading КАКО ДА ЈА ОДРЖУВАМЕ КОЖАТА ЗДРАВА, НЕГУВАНА И БЕЗ БРЧКИ?

ВАШАТА КОЖА БАРА ЗАШТИТА И ИСХРАНА, ДАЛИ ВАШАТА КРЕМА ТОА ГО ОБЕЗБЕДУВА?

Колку се грижите за здравјето и изгледот на кожата? Дали сте од оние кои забораваат на неа, необрнувајки многу внимание за овој „неважен“ орган, или пак се ужанувате при појавата…

Continue Reading ВАШАТА КОЖА БАРА ЗАШТИТА И ИСХРАНА, ДАЛИ ВАШАТА КРЕМА ТОА ГО ОБЕЗБЕДУВА?