Алое вера ГЕЛ за заштита и нега на кожа (200ml) (2+1) ГРАТИС

990.00ден

Дозирање и начин на употреба: се нанесува на сува и чиста кожа, неколку пати во текот на денот, зависно од потребата.

Категорија:

Опис

Гелот од Алое Вера за надворешна употреба содржи 99,5% концентриран гел од сертифицирано органско Алое кое овозможува смирување и обнова на секоја оштетена и воспалена кожа, како и природна нега и заштита на сите видови кожа.

Редовнaта употреба на гелот од Алое Вера:
• помага во смирување на иритации, воспаленија и оштетувања на кожата предизвикани од микроорганизми, алергии и надворешни контактни иритации.
• помага во смирување, разладување и обнова на изгореници на кожата.
• ја одржува кожата заштитена, хидрирана и помага во нејзината ревитализација.

Наменет е за кожа изгорена од сонце, при појавата на црвенило, чешање, иритации, рани и воспаленија предизвикани од бактериски, вирусни и габични инфекции, при убоди од инсекти, дерматитис и егзема предизвикана од алергии, билки, ткаенини, повреди,кај кожа со псоријаза и други автоимунисостојби на кожата.