Екстракт од АРОНИЈА (500ml) (2+1) ГРАТИС

990.00ден

Дозирање и начин на употреба: 20-40мл (1-2 мерици/капаче), еднаш до два пати на денот.

Опис

Екстрактот од аронија е природен додаток на исхраната со висококонцентриран сок од сертифициран органски плод на аронија и претставува одличен извор на антиоксидантите антоцијанини.

Редовната употреба на Екстракт од аронија обезбедува:
• моќни антиоксиданти антоцијанини за заштита од оксидативен стрес, оштетувања кои слободните радикали, токсините и гликациските продукти ги прават на крвните садови за непречена циркулација и функција на кардиоваскуларниот систем како превенција од оштетувањата на клетките кои доведуваат до појава на абнормален метаболизам и формирање малигни клетки;
• минерали, витамини и други нутриенти кои се важни за здравјето и функцијата на црвените и другите крвни клетки и регулација на метаболизмот во целина;

Екстрактот од аронија е наменет за сите со нарушено здравје на срцето и крвните садови (кај лица со атеросклероза, висок крвен притисок, тромбоза и тромбофлебит, како и други кардиоваскуларни болести), по прележан инфаркт и мозочен удар, кај лица со оштетувања на очите, мозокот (кај лица со деменција, Алцхајмерова болест и др.) или бубрезите, кај лица со малигни болести, кај лица со анемија, по операции и кај тешки хронични болести на сите органи.

Екстрактот од аронија е наменет за сите со нарушено здравје на срцето и крвните садови (кај лица со атеросклероза, висок крвен притисок, тромбоза и тромбофлебит, како и други кардиоваскуларни болести), по прележан инфаркт и мозочен удар, кај лица со оштетувања на очите, мозокот (кај лица со деменција, Алцхајмерова болест и др.) или бубрезите, кај лица со малигни болести, кај лица со анемија, по операции и кај тешки хронични болести на сите органи.