Екстракт од Комбуха (250ml) (2+1) ГРАТИС

1,990.00ден

Пакување: 250мл стаклена амбалажа.

Дозирање и начин на употреба: се зема по 1 кафена до 1 супена лажица (5-7 мл) три пати на ден (на празен стомак, 20-30 минути пред оброк).

Опис

Екстрактот од Комбуха е 100% природен додаток на исхраната, добиен со концентрирање на ферментиран чај од комбуха.

Редовната употреба на Екстрактот од комбуха обезбедува:
• специфични биоактивни молекули како глуконска/глукуронска киселина кои учествуваат во детоксикациските процеси на црниот дроб и организмот во целина. Правилната функција на црниот дроб е неопходна за навремено разградување и елиминација на токсините од телото и регулација на метаболизмот на масти;
• внес на ензими кои помагаат во разградување на органски материи во цревата и циркулацијата.

Екстрактот од комбуха е наменет за сите лица кои имаат заболување или намалена функција на црниот дроб односно замастување (стеатоза на црниот дроб), тумор, цироза, состојби на хепатитис А, Б или Ц, покачени нивоа на масти во крвта (триглицериди и холестерол), лица кои имаат потреба од подобрена детоксикација на организмот (при зголемена токсификација на организмот од лекови од храната, хормонска или хемотерапија, пестициди или други индустриски хемикалии), како и кај лица со нарушено здравје и функција на крвните садови.