КУРКУМИН екстракт (30 капсули)

495.00ден

КУРКУМИН екстракт e додаток на исхраната кој содржи 500 мг чист куркумин, екстракт од билката Куркума (Curcuma longa) со над 95% биоактивни куркуминоиди, носители на силни анти-инфламаторни и анти-оксидативни својства, збогатен со екстракт од црн бибер за подобрена апсорпција.

Редовната употреба на екстрактот од куркума обезбедува:
• куркуминоиди, биоактивни молекули со научно докажано анти-инфламаторно дејство за намалување на воспаленија во организмот, односно намалување на болки и отоци предизвикани од страна на воспаленија, на зглобови, мускули и другите органи во телото;
• но не содржи кортикостероиди, за 100% природно анти-инфламаторно и аналгетско дејство, за безбедна долгорочна употреба.

Препаратот е неменет за смирување и регулација на сите видови воспаленија, отоци и болки во организмот, особено воспаленија на сврзното ткиво, зглобовите или мускулите, го подобрува и антиоксидативниот капацитет на организмот и помага во борбата со малигни заболувања и воспаленија на сите органи пособно воспаленија на цревата, крвните садови и простатата.

Категорија:

Опис

Пакување: 30 капсули, пластично пакување.

Дозирање и начин на употреба: се зема по 1 до 2 капсули во денот со вода по оброк.