СПИРУЛИНА екстракт (120 таблети) (2+1) ГРАТИС

990.00ден

Пакување: 120 таблети (400mg спирулина во прав), пластично пакување.

Дозирање и начин на употреба: 3 до 6 таблети на ден, (земени 2 до 3 пати) задолжително со оброк

Категорија:

Опис

Спирулина е додаток на исхраната кој содржи 400мг од сино-зелената алга Спирулина (Arthrospira platensis) во прав, како извор на широк спектар нутриенти и специфични елементи кои се неопходни за детоксикација, крвните клетки и метаболизмот во целина.

Редовната употреба на Спирулина обезбедува:
• јод, магнезиум, железо, калиум и други минерали и елементи во траги кои се важни за продукцијата на хемоглобин и подобрување на квалитетот и функцијата на црвените крвни клетки, продукцијата на тироидни хормони и учествуваат како клучни кофактори во голем број витални метаболни процеси;
• хлорофил, фикоцијанин, супероксид дизмутаза и други антиоксиданти кои се важни за неутрализирање на штетното дејство од страна на слободните радикали (заштита на клетките од оштетувањата од слободните радикали);
• уникатни елементи кои можат да ги врзат токсините во дигестивниот тракт и ја подобруваат елиминацијата на токсини од цревата.

Препаратот е наменет на сите кои сакаат и имаат потреба од подобрена детоксикација на организмот, црниот дроб и цревата, елиминација на кандида и паразити, лица со анемија и потреба од зајакнување на крвта и подобрување на продукцијата на крвни клетки и циркулацијата, за лица со ослабнат имунитет и потреба од подобрена антиоксидативна заштита.