Infeksione të shpeshta dhe të përsëritura të frymëmarrjes te pacientët me Diabetis.

Niveli i parregulluar i sheqerit (glukozës) në gjak çon në mosfunksionim të disa mekanizmave të sistemit imunitar. Ulja e mobilizimit të leukociteve, kemotaksia, aktiviteti fagocitik, glikizimi i antitrupave dhe sekretimi i zvogëluar i interleukinës nga qelizat mononukleare dhe monocitet janë vetëm pjesë e pamjes së përgjithshme të individëve të imunokompromisuar me diabet. Nivelet e parregulluara të glukozës në gjak çojnë në glikizimin e proteinave, një reagim kaskadë ndaj lidhjes jo-enzimatike, kovalente të glukozës me proteinat, duke ndryshuar strukturën funksionale të tyre vendase.

SLIMCUT Mr. Fani Kulevska, nutricionist.

Gjendja jonë aktuale emocionale ndikohet drejtpërdrejt nga lloji i ushqimit që konsumojmë. Serotonina, e njohur si hormoni i lumturisë, është përgjegjës për disponimin tonë të mirë. Mund të zgjerohet me një marrje të bollshme të karbohidrateve.

Efekti kardioprotektiv i Ekstraktit të Boronicës

Sëmundja kardiovaskulare (CVD) është shkaku kryesor i vdekjeve në të gjithë botën. Faktorët kryesorë të rrezikut përfshijnë obezitetin qendror, diabetin, hipertensionin - presionin e lartë të gjakut, rritjen e niveleve të lipideve në gjak. Përveç kësaj, stresi oksidativ i rritur kontribuon në rrezikun e inflamacionit si një faktor kryesor. Ateroskleroza, si shkak i sëmundjeve kardiovaskulare, është një proces inflamator i shoqëruar me dëmtimin oksidativ të endotelit vaskular (rreshtimi i enëve të gjakut) (Libby, Ridker dhe Maseri 2002).