ЕЛДЕРБЕРИЛ Имун сируп (2+1) ГРАТИС

1,990.00den

Елдерберил имун сируп претставува додаток на исхраната со концнтриран екстракт од црн бозел (Sambucos Nigra), збогатен со прополис, цинк и витамин Ц, наменет за поддршка на имуниот систем и превенција од развој на настинки, грип и инфекции на дишните патишта.

Редовниот внес на Елдерберил имун сируп обезбедува:
• уникатни антоцијанини од црниот бозел со силно, научно докажано антивирално дејство и способност за спречување на размножувањето и уништување на вирусите;
• прополис кој има антимикробно, посебно антибактериско дејство на широк спектар микроорганизми;
• цинк, кој делува антивирално, а заедно со витаминот С се докажени елменти за поддршка на имунитетот.

Елдерберил имун сируп е наменет за сите лица кои сакаат да се заштитат од бактериски или вирусни инфекции кои предизвикуваат настинки, грип и заболувања на органите за дишење како и лица со слаб имунитет. Може да го користат и деца над 3 годишна возраст.

Kategori:

Përshkrim

Пакување: 250мл, пластично пакување.

Дозирање и начин на примена:
– Деца од 3 до 6 години – во зимски период/за интензивна употреба 2,5 до 5 мл, 3 пати на ден по оброк (превентивно 2,5 до 5 мл еднаш на ден по оброк).
– Деца од 7-12 години – во зимски период/за интензивна употреба – 5-7мл, 3 до 4 пати на ден, по оброк (превентивно 5-7 мл еднаш на ден) по оброк.
– Деца над 12 години и возрасни – во зимски период/за интензивна употреба да се земат по 10мл, 3 до 4 пати на ден, по оброк (превентивно 10мл еднаш на ден по оброк).