Течен КУРКУМИН (500ml) (2+2) ГРАТИС

2,980.00den

Дозирање и начин на употреба: 20мл (1 мерица/капаче), 1 до 2 пати на ден со оброк. Задолжително добро да се промеша пред употреба.

Kategori: , ,

Përshkrim

Течен КУРКУМИН е природен додаток на исхраната со течен куркумин, кој обезбедува 500мг екстракт од куркума, збогатен со екстракт од рузмарин и црн бибер, во уникатната течна формулација за подобрена апсорпција и 10 пати посилно дејство отколку додатоците во форма на прав-сув екстракт.

Редовната употреба на течниот куркумин обезбедува:
• концентрирани биоактивни куркуминоиди, со научно докажано анти-инфламаторно дејство за намалување на воспаленија во организмот, односно намалување на болки и отоци предизвикани од страна на воспаленија, на зглобови, мускули и другите органи во телото;
• екстракт од рузмарин со анти-оксидативно дејство за уште подобра апсорпција и искористеност на куркуминот, заштита на клетките од оксидативен стрес и оштетувања;
• дава 100% природно аналгетско дејство и не содржи кортикостероиди, за безбедна долгорочна употреба.

Препаратот е неменет за смирување и регулација на сите видови воспаленија, отоци и болки во организмот, особено воспаленија на сврзното ткиво, зглобовите или мускулите, за лица со малигни заболувања и воспаленија на сите органи пособно кај лица со воспаленија на цревата, крвните садови и простатата.